Despre Truckopedia

Truckopedia este o platformă on-line dedicată atât șoferilor profesioniști cât și firmelor de transport, indiferent de tonaj. Pe ea șoferii își vor putea cauta mult mai ușor un loc de muncă, în funcție de necesitățile lor datorită sistemului AI integrat în platformă. Vor putea căuta spre exemplu, un loc de muncă în regim comunitar sau tur-retur ori în funcție de salariu sau cât timp vor să fie plecați de acasă.


Tot în ajutorul șoferilor de camion platforma vă avea un serviciu unic, momentan în fază Beta, ce ii va ajuta cu orice nelămurire privind legislația rutieră europeană, in special regulamentul 561/2006 . Serviciul este total gratuit și are ca scop ajutorarea colegilor care se află într-un impas și pentru a minimaliza șansa de a primi o amendă. Pe lângă toate acestea, șoferii profesioniști vor putea face recenzii firmelor angajatoare, astfel evitându-se o posibilă țeapă primită de șoferi.


Firmele de transport vor putea pune anunțuri de angajare într-un mod cât mai simplificat, fără a pierde timp prețios, sistemul de adăugare a anunțurilor a fost gândit ca în maxim 30 de secunde să ai anunțul postat. Pe lângă asta, funcția de adăugare anunț te va scuti de la a scrie anunțuri lungi, informațiile esențiale le vei adăuga prin bifarea câtorva căsuțe.

Idea platformei

Undeva, intr-o parcare de camioane a luat nastere prima idee despre platforma ce avea sa se numeasca “truckopedia”

Aprilie 2022- primul cod scris

Dupa multe cautari, informatii, desene, sondaje, in aprilie a fost asternut primul cod al platformei.

Aprilie. 2023 lansare varianta BETA

Dupa un an greu, plin de dificultati si provocari am reusit sa lansam varianta Beta a platformei.

….2023

Trecerea din BETA in Versiunea v1.0.0 a platformei Truckopedia

Bineînțeles, pe Truckopedia vei putea pune nu doar anunțuri de angajare ci și vânzări de camioane, vânzări de remorci și semiremorci, piese, accesorii și tot ce ține de lumea camioanelor. Momentan platforma Truckopedia va fi lansată în România dar planul de dezvoltare cuprinde și lansarea la nivel european. Lansarea europeană va fi mai dificilă pentru că nu vrem să lansăm ceva tipizat pentru fiecare țară, ci vom dezvolta o versiune personalizată a platformei cu specificații și nevoi tipice fiecărei țări în parte.


Idea platformei a apărut anul trecut, prin ianuarie în timp ce stăteam în parcare. Eu fiind șofer de camion de peste 15 ani, meserie ce-o practic cu pasiune, am zis să las ceva în urma mea, ceva care să conteze pentru fiecare șofer profesionist. Asa a luat viață proiectul truckopedia, după săptămâni de research pe net, schițe, desene și planuri, împreună cu Mihai am început să lucrăm la ea. Platforma are ca public țintă toate persoanele care activează în domeniul transporturilor. România avea în 2022 320.000 de șoferi și zeci de mii de firme ce au ca activitate domeniul transporturilor.

Nimeni nu este obligat să-și facă cont dar dacă vor acces la anumite servicii cum ar fi " adăugare anunț sau consultanță " va fi nevoie de crearea unui cont. Conturile vor fi gratuite pentru toată lumea, indiferent dacă ești persoană fizică sau juridică. La fel si aplicațiile mobile, se vor putea descarca gratuit..


Din căutările mele de piață nu am găsit ceva asemănător cu ce fac eu. Da, sunt multe, dar 99% sunt generaliste adică acolo găsești și femeie de servici, sudori și șoferi iar 1% sunt tipizate pe toată Europa și nu se aplică legilor fiecărei țări în parte. Spre exemplu plata, în România plata șoferilor se face diurnă plus salariul, în Italia ai salariul fix, în Olanda, Franța, Belgia, ai salariu la oră. La fel si tipul de muncă, România are curse tip comunitate adică pleci ...2-8 săptămâni, în vest nu sunt.


Secțiunea de consultanță va ajuta șoferii de camion când au anumite nelămuriri privind orele de conducere sau repausul săptămânal. Sunt foarte mulți care nu știu să-și calculeze timpii de condus sau repaus ori nu știu cum să procedeze în anumite situații, spre exemplu termină orele de condus și nu găsește parcare, trebuie scos un bon din tahograf și scris pe spate : art. 12, aliniat 1, din reg.561/2006 la ora x am depășit timpii de conducere cu x minute datorită lipsei unui loc de parcare.

320,000

de șoferi profesionisti

in anul 2022

200,000

De firme

Care au ca obiect de activitate transportul

238,448

Mii tone marfuri transportate

La nivel national in anul 2022 de catre firmele de transport marfa